Tutorial instalare server cs 1.6 pe windows steam & nonsteam (windows 7, windows xp, vista)

In jos

Tutorial instalare server cs 1.6 pe windows steam & nonsteam (windows 7, windows xp, vista)

Mesaj Scris de SySty!.™ la data de Mier 17 Aug - 11:55

Folosind acest tutorial, veti instala un server de Counter Strike 1.6 pentru windows folosind metoda noua, prin SteamCMD, varianta cu hldsupdatetool.bin nu mai este suportata de valve.
Acest tutorial a fost modificat in data de 06.08.2014 deoarece in urma unui update facut de valve instalarea in modul anonim se lovea de eroarea " "Error! App '90' state is 0x6 after update job". Momentan nu exista o solutie oficiala pt instalarea serverului, probabil ca in scurt timp se va rezolva, insa pana atunci eu am descoperit o metoda prin care se poate ocoli eroarea, insa pentru a face asta aveti nevoie de un cont valid de steam. Instaland serverul in modul anonim, va descarca anumite fisiere, dar cea mai mare parte a fisierelor le va descarca dupa ce rulati comanda logati cu contul vostru, deci anonim anumite fisiere, iar logati alte fisiere, astfel incat veti avea serverul descarcat complet. Urmati tutorialul meu fara a omite niciun pas si veti reusi instalarea.

Acesta este un tutorial prin care va puteti face un server de Counter Strike versiunea 1.6 pe sistemele de operare Windows indiferent de versiune . Serverul va fi atat steam cat si non steam, va functiona atat pe protocolul vechi 47 cat si pe cel nou, 48. Va folosi amxmodx si dproto.
De ce aveti nevoie pentru a avea propriu server de cs 1.6 :
- Un calculator cu sistem de operare windows pe el ( Windows 7 in cazul meu )
- Permisiuni de administrator
- Ip public, sau port forwarding din router catre ip-ul dvs local.
*Nu trebuie sa aveti un calculator foarte performant pentru a hosta un server de cs, orice sistem de la pentium 4 in sus si cu cel putin 512 Mb ram este suficient.
Daca indepliniti toate conditiile de mai sus, putem incepe instalarea.
Pasul 1: Crearea folderului in care v-om instala serverul
In partitia C: dam click dreapta si selectam "New folder", caruia ii punem numele "steamcmd".
Pasul 2: Descarcarea fisierului de baza
Descarcam fisierul: http://media.steampo...er/steamcmd.zip si il dezarhivam in folderul "steamcmd".
Pasul 3: Instalarea fisierelor de baza
Dupa extragerea arhivei va rezulta un fisier numit "steamcmd.exe" pe care il veti deschide cu dublu click. Va aparea o fereastra in care va cere permisiunea de a rula programul cu drepturi de administratori si veti da, bineinteles, run.
Va aparea o fereastra cmd (command prompt) in care el se va actualiza, adica isi va descarca ultima versiune a fisierelor necesare instalarii serverului, iar dupa ce procedura va fi finalizata, va aparea mesajul "Steam>". In continuarea acelui mesaj, va trebui sa dati pe rand urmatoarele comenzi:


login
- inlocuiti "" cu userul vostru de steam, iar dupa ce dati enter va cere parola, dupa care trebuie sa introduceti codul pe care il primiti pe mail de fiecare data cand incercati sa va logati pe steam de pe un alt calculator. Nu stiu daca se va intampla si la voi, insa la mine prima data cand am introdus userul si parola a ramas blocat, l-am inchis, redeschis, m-am logat din nou si a mers. Dupa ce v-ati logat cu contul vostru de steam, continuati:


force_install_dir ./cs/

*Folosind comanda de mai sus ii spuneti unde sa instaleze jocul, iar calea aleasa de mine este folderul "cs" din cel in care ne aflam deja, adica "steamcmd". Puteti schimba dupa preferinta numele folderelor, insa va trebui sa va asigurati ca faceti toate inlocuirile conform tutorialului.


app_update 90

*Din cauza unui bug nerezolvabil de catre cei de la valve, sau pur si simplu nu vor sa isi bata capul cu asta, va trebui sa rulati comanda de mai sus de mai multe ori, pana veti primi doar mesajul "Success! App '90' already up to date". In cazul meu a fost nevoie sa dau comanda de 5-6 ori, dar ca si idee, daca o dati de mai multe ori nu are ce sa strice, iar daca nu dati de cate ori este necesar, nu o sa aveti toate fisierele necesare si nu o sa functioneze serverul. Mai multe detalii despre bug si o rezolvare a acestuia puteti gasi aici: http://danielgibbs.c...round-appid-90/ , insa daca dati comanda de mai multe ori nu mai este nevoie de altceva.


login anonymous

*Aici este posibil din nou sa ramana blocat, va fi necesar sa inchideti consola si sa redeschideti din nou steamcmd.exe, sa va logati cu comanda "login anonymous" si sa setati folderul de instalare cu comanda "force_install_dir ./cs/".


app_update 90

*Rulati de asemenea comanda de cel putin 2-3 ori ca sa fiti siguri ca totul este ok.


quit

* Aceasta comanda va inchide terminalul, moment care incheie instalarea fisierelor de baza pentru serverul nostru si putem verifica asta deschizand aplicatia "hlds.exe" din folderul in care am instalat serverul, adica "cs" in cazul meu. Fereastra care vi se va deschide este practic serverul nostru si avem acolo de facut cateva setari de baza precum selectarea modului "Counter-Strike" la Game, setarea numelui serverului, harta, numarul de jucatori, portul si parola de rcon, dupa care dam start server si ne putem conecta pe el pentru a verifica daca este functional. Nu va bucurati inca, nu sunteti nici macar la jumatatea drumului, mai aveti mult pana ce serverul vostru va fi exact cum scrie in descrierea de la inceputul acestui tutorial.
Pasul 4: Crearea addonsului
Addons-ul este poate una din cele mai importante componente ale unui server de counter-strike. El contine amxmodx, cu ajutorul caruia puteti determina tipul serverului ( clasic, gun game, jail break, respawn ...etc ), adauga admini pentru a putea controla serverul si pluginuri. Gasiti pe internet o gramada de astfel de addons-uri, insa nu stiu cati dintre cei care folosesc servere de counter strike stiu sa-si faca unul de la 0.
Pasul 4.1: Instalarea amxmodx
Descarcam arhiva cu fisierele de baza pentru amxmodx versiunea de windows: http://download.fior...ase-windows.zip si o extragem in folderul "cstrike" din serverul nostru (calea catre folderul in care lucram este C:\steamcmd\cs\cstrike) si veti putea observa ca va aparea un nou folder numit "addons" insa momentan nu ne atingem de el.
Descarcam arhiva cu fisierele modului cstrike pentru amxmodx versiunea de windows: http://download.fior...ike-windows.zip si o extragem in acelasi folder ca mai sus, adica "cstrike". La acest pas ne va aparea ca anumite fisiere sunt dubluri si va trebui sa dati "replace all".
Este foarte important sa dezarhivati cele 2 fisiere exact in ordinea explicata si sa dati "replace all", altfel nu va functiona corect.
Pasul 4.2: Instalarea metamod
Intram in folderul nou creat la pasul 4.1, addons si facem un nou folder pe care il v-om numi "metamod", dupa care intram in el si facem un alt folder numit "dlls" si intram in el (in acest moment folderul de lucru este C:\steamcmd\cs\cstrike\addons\metamod\dlls).
Descarcam arhiva http://download.fior...p37-windows.zip si o extragem in folderul de mai sus (dlls).
Urmatorul pas este sa ii spunem serverului de counter strike unde este locatia metamodului. Pentru asta trebuie sa editam fisierul "liblist.gam" din folderul cstrike, asadar ne intoarcem in folderul "cstrike" si il deschidem cu un editor de text (wordpad de exemplu);
Cautam linia gamedll "dlls\mp.dll" si o inlocuim cu gamedll "addons\metamod\dlls\metamod.dll" - Inlocuiti tot ce este cu rosu, inclusiv ghilimelele !
Pasul 4.3: Instalarea dproto
Tot in folderul "cstrike" descarcam arhiva cu dproto http://download.fior...356_windows.zip si o extragem.
Acum trebuie sa legam amxmodx-ul si dproto-ul care sunt pluginuri metamod de restul serverului. Daca va aduceti aminte, la pasul anterior i-am spus serverului unde este locatia pluginului metamod. Acelasi lucru trebuie sa il facem acum si amxmodx si dproto.
Intram in folderul "metamod" unde creem fisierul "plugins.ini" unde adaugati una sub alta, tastand enter dupa ce o introduceti pe prima, liniile win32 addons\amxmodx\dlls\amxmodx_mm.dll si win32 addons\dproto\dlls\dproto.dll.
*Pentru a putea crea un fisier cu extensia ".ini" va trebui sa faceti o setare care sa va afiseze extensiile pentru toate fisierele: in orice folder din calculator selectati din meniul de sus Tools-Folder Options-View (tabul) si din lista care va apare, debifati "Hide extensions for known file types". Dupa ce ati facut setarea, dati click dreapta in folderul metamod, selectati New-Text document si ii puneti numele "plugins.ini", iar cand salvati va aparea o alta casuta in care va intreaba daca vreti sa schimbati tipul fisierului din txt in ini si veti da, bineinteles, da.
Pasul 5: Configurarea serverului
1. Editam server.cfg:
Va intoarceti in folderul "cstrike", cautati si deschideti fisierul server.cfg. Stergeti tot ce apare acolo, si adaugati urmatoarele linii:


hostname "Numele serverului"
password "asdasd&^DS(D*SDSLKNDS_)3wq432saldkasjd*&(*&DSLDKSLD " - inlocuiti dupa bunul plac, trebuie sa fie cat mai greu de nimerit
allow_spectators 1
mp_autokick 0
mp_autocrosshair 0
mp_autoteambalance 1
mp_buytime 0
mp_consistency 1
mp_c4timer 36
mp_fadetoblack 0
mp_falldamage 0
mp_flashlight 1
mp_forcecamera 0
mp_forcechasecam 0
mp_friendlyfire 0
mp_freezetime 0
mp_fraglimit 0
mp_hostagepenalty 4
mp_limitteams 3
mp_maxrounds 0
mp_playerid 0
mp_roundtime 2
mp_startmoney 1
mp_timelimit 35
mp_tkpunish 1
mp_winlimit 0
sv_aim 0
sv_airaccelerate 100
sv_airmove 1
sv_clienttrace 1.0
sv_clipmode 0
sv_allowupload 1
sv_cheats 0
sv_gravity 800
sv_lan 0

log on
mp_logdetail 0
sv_logfile 1
sv_logbans 1
sv_logecho 0
mp_logecho 0
mp_logfile 1
mp_logmessages 1


sv_minupdaterate 20
sv_maxupdaterate 101
sv_minrate 15000
sv_maxrate 25000
sv_maxspeed 350

sys_ticrate 1000
decalfrequency 60
pausable 0
decalfrequency 60
edgefriction 2
host_framerate 0
exec listip.cfg
exec banned.cfg
exec dproto.cfg

//Setari Pentru Accelerator Download
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1
sv_downloadurl "adresa voastra de downloadurl"

Inlocuiti cu numele pe care vreti sa il aiba serverul, si cu parola de rcon pe care o doriti. Acestea sunt setarile default pe care serverul le va avea la pornire. Daca va pricepeti, puteti schimba / adauga / sterge si celelalte setari. Daca nu, va recomand sa le lasati asa cum sunt.
2. Configuram amxmodx:
Deschidem fisierul amxx.cfg din "/cstrike/addons/amxmodx/configs/" si modificam urmatoarele linii:
- amx_password_field - Ce trebuie sa scrie adminii in consola, pentru a se loga. Ex: daca aveti setat "amx_password_field _xxx", adminul pentru a se loga, va trebui sa foloseasca comanda "setinfo _xxx parola".
- amx_scrollmsg si cele 2 amx_imessage - acestea sunt mesajele automate care apar in timpul jocului pe ecran. Le puteti modifica dupa bunul plac cu conditia sa ramana intre ghilimele. Sub amx_imessage este amx_freq_imessage 180 , adica frecventa la care apar mesajele pe ecran. Se poate modifica si aici valoarea in secunde - daca vrei ca mesajul sa apara mai des puteti seta de ex 60 si mesajul va aparea in fiecare minut, sau mai rar, setand o valoare mai mare gen 360, iar mesajul va aparea odata la 6 minute.
- csstats_rank - cea mai importanta setare ce trebuie schimbata. Puneti 0, pentru a functiona rank-ul corect.
Referitor la celelalte setari, umblati doar daca va pricepeti, daca nu, lasati-le asa cum sunt.
3. Adaugam admini:
Tot in acelasi folder "/cstrike/addons/amxmodx/configs/" deschidem fisierul users.ini. Adminii se adauga la finalul fisierului, stergand "loopback".
Un admin trebuie sa fie de forma : "nick" "parola" "acces" "flag"
nick - nick-ul adminului ( numele )
parola - parola pe care o va folosi pentru a se loga. De fiecare data cand se va conecta, va trebui sa scrie in consola comanda "setinfo _pw parola", _pw va fi inlocuit cu ceea ce ati setat inamxx.cfg la campul amx_password_field ( in exemplul dat acolo _xxx ), iar parola cu cea aleasa de jucator.
acces - Aici treceti literele corespunzatoare comenzilor din lista data la care adminul ati vrea sa aiba acces. Acestea sunt:
a - imunitate - nu poate lua kick\ban\slay\llama\gag ...etc
b - slot rezervat - are un loc rezervat in cazul in care serverul este plin
c - acces la comanda amx_kick
d - acces la ban si unban
e - acces la slap si slay
f - acces la comanda amx_map
g - acces la cvar-uri - poate scimba valorile cvar-urilor
h - acces la configuri
i - aces la comenzile de chat ( amx_chat , amx_psay..)
j - acces la comenzile de vot (amx_vote, amx_votemap)
k - acces la parola serverulu - poate schimba parola prin intermediul comenzilor cvar (adica poate pune si scoate parola serverului , in caz de meci de exemplu cand nu trebuie sa mai intre nimeni)
l - acces la parola RCON si la comenzile rcon prin intermediul comenzilor cvar
z - simplu jucator - Atentie! nu se trece nivelul "z" pentru admini !
flag - reprezinta modul in care jucatorul se logheaza ca admin. Acesta poate fi pe nick, ip, clan tag, steamid, sau fara a fi verificat. Flagurile sunt:
a - deconectare daca parola nu este buna
b - se trece tag-ul de clan tag de clan
c - se trece id-ul de steam
d - se trece ip-ul
e - nu se controleaza parola
Exemplu de admin: "Audy" "parolamea" "abcdefghijklmnopqrstu" "a" - Am facut un admin cu acces full, pe nick.
Daca ati urmat corect toti pasii de mai sus, in acest moment aveti un server de Counter Strike 1.6 functional conform specificatiilor de la inceputul acestui tutorial, respectiv care accepta atat jucatori steam cat si non-steam si care foloseste ultimile versiuni (la data editarii acestui tutorial) de amxmodx, dproto si metamod.
Info:
Desi probabil ca unora li se pare foarte la ureche acest tutorial, tin sa precizez ca am muncit cateva zile la adunarea de informatii, testarea si redactarea lui, la care se adauga alte n ore pentru actualizarea lui cand a fost cazul. Nu spun asta doar ca sa ma laud, am rugamintea ca cei care copiaza acest tutorial sa mentioneze macar sursa in ideea in care ei probabil nu vor fi in stare sa il actualizeze sau sa ofere suportul necesar.
Cu aceasta ocazie tin sa imi cer scuze pentru eventualele greseli facute, atat de gramatica, ortografie sau chiar de informatii oferite, nu sunt expert in niciunul din domenii, dar ma straduiesc default_tongue.png.
Folositi forumul pentru pareri / probleme legate de acest tutorial. Eu personal l-am testat de cateva ori inainte sa il postez si functioneaza perfect.
Surse pentru realizarea tutorialului:
- tutorial instalare server prin steamcmd oficial: https://developer.va...m/wiki/SteamCMD
- site oficial pt descarcarea amxmodx: http://www.amxmodx.org/
- site oficial pt descarcarea metamod-p: http://metamod-p.sourceforge.net/
- site oficial pt descarcarea dproto: http://cs.rin.ru/for...pic.php?t=55986
- goagal
avatar
SySty!.™
Technician

Reputation : 4
Posts : 233
Puncte : 539

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum